پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 193974
آژير قرمز براي توافق هسته اي به صدا درآمده
تاریخ انتشار : 1394/10/06 15:07:24
نمایش : 1803
صداي آژير قرمز براي توافق هسته اي ميان ايران و آمريکا به گوش مي رسد. شايد اين صدا به خاطر قرار گرفتن دولتمردان آمريکايي در مرکز صداي آژير، گوش آنها را پر کرده و ديگر صدايي را شنوا نيستند، اما براي ديگران به خوبي قابل شنيدن است و حتي گوش خراش.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، برجام پايان دهنده اقدامات توطئه آميز آمريکا عليه ايران نشد، بلکه با توجه به اقداماتي که پس از توافق هسته اي عليه ايران شده و مي شود،

شاهد افزايش دشمني هاي آمريکا عليه جمهوري اسلامي ايران هستيم.

تنها با مروري بر اقداماتي که دولت و کنگره ايالات متحده عليه ايران انجام داده اند مي توان متوجه شد که آنچه که قرار بود با توافق هسته اي به دست آيد، آيا محقق شده است يا نه؟

نقض برجام از سوي هر يک طرفين باعث مي شود که طرف مقابل هم تعهدات خود را اجرا نکند. اين موضع بارها از سوي مقامات جمهوري اسلامي ايران گفته شده است. بر اساس توافق هسته اي، ايران ابتدا بايد تعهدات خود را آغاز کند و سپس به تأييد آژانس برسد آنگاه طرف مقابل تعهدات خود را نسبت به ايران اجرا کند.

تعهداتي که آمريکايي ها و غربي ها در قبال ايران دارند تنها برداشتن تحريم ها است و کار دشواري نيست، اما جمهوري اسلامي ايران بايد اقدام به برچيدن سانتريفيوژهاي خود کند و آب سنگين اراک را هم برچيند. و مابقي اقداماتي که در توافق نوشته شده است.

اما عليرغم تلاش هاي ايران براي اجراي برجام، در مقابل، آمريکايي ها در تخريب آن گام بر مي دارند و نشان داده اند که نه تنها تعهدي در قبال اجراي تعهدات خود در توافق ندارند بلکه به فهرست اقدامات و تحريم هاي خود عليه ايران مي افزايند.

اکنون پرسش مهم اين است که آمريکايي ها چرا پس از رسيدن به يک توافق هسته اي با ايران که خود آن را يک دستاورد بزرگ مي پندارند که توانسته آنها را به خواسته هايشان برساند، اين دستاورد را مي خواهند بر باد بدهند؟

بدون شک رفتارهايي که آمريکايي ها پس از امضا و اجراي برجام عليه توافق هسته اي با ايران انجام مي شود بدون پاسخ نخواهد بود و البته صبر سياسي ايران هم اندازه اي دارد و اگر اين شکيبايي پايان يابد آنگاه آمريکايي ها دستاورد توافق هسته اي را کاملاً از دست خواهند داد.

يکي از اقداماتي که آمريکا به تازگي عليه ايران انجام داده اين است که ايران را در ميان کشورهايي قرار داده که براي آنها محدوديت ويزا قائل شده است.

مجلس نمايندگان آمريکا با اکثريت مطلق آرا(407 رأي موافق در برابر تنها 19 رأي مخالف) لايحه محدوديت ورود افراد متولد چهار کشور سودان ، ايران ، عراق و سوريه به آمريکا و يا توريستهاي سفر کرده به اين کشورها در 5 سال اخير را تصويب کرد.

به اين ترتيب افراد متولد اين چهار کشور که بخاطر اقامت در يکي از 38 کشور تا قبل از اين نيازي به اخذ ويزاي توريستي آمريکا نداشتند، پس از تصويب نهايي اين قانون بايد براي ورود به اين کشور ويزا دريافت کنند.

اين لايحه پس از تصويب مجلس نمايندگان ، به تاييد مجلس سنا رسيد و باراک اوباما رييس جمهوري آمريکا هم آن را براي اجرا امضا کرده است. چنين مصوبه اي نقض برجام است، هرچند جان کري وزير خارجه آمريکا در نامه اي به ظريف وزير خارجه کشورمان در صدد ماست مالي کردن مصوبه کنگره آمريکا برآمد، اما نامه کري هيچ ضمانت اجرايي ندارد بلکه مصوبه کنگره و امضاي اوباما پاي آن است که اجرا خواهد شد.

اين مصوبه براي اين ضد ايران و نقض برجام است که ماده ۲۹ برجام را نقض کرده است اين ماده مي گويد؛ «اتحاديه اروپايي و دولت‌هاي عضو و همچنين ايالات ‌متحده، منطبق با قوانين خود، از هرگونه سياست با هدف خاص تأثيرگذاري خصمانه و مستقيم بر عادي‌سازي تجارت و روابط اقتصادي با ايران، در تعارض با تعهداتشان مبني بر عدم اخلال در اجراي موفقيت‌آميز اين برجام خودداري خواهند کرد».

واکنش ايران همان ابتدا قابل توجه بود، ظريف وزير خارجه اين مصوبه را که به امضاي اوباما هم رسيده نقض برجام اعلام کرد، عراقچي هم چنين واکنشي نشان داد اما نامه جان کري به ظريف، آنها را کمي نرم کرد.

ظريف در نشست خبري مشترک با وزير خارجه بلغارستان درباره اقدام کنگره آمريکا و نامه جان کري گفت: اميدواريم دولت آمريکا با تعهدي که داده است اجازه ندهد مانعي براي رفت و آمد به ايران ايجاد کن. وزير امورخارجه آمريکا در نامه اي تعهد دولت آمريکا را اعلام کرد و اميدواريم اين سنگ را که مخالفان بر سر راه انداخته اند، حرکت دهيم.

وزير امور خارجه همچنين گفت: البته ما احتياج داريم که اطمينان حاصل کنيم آمريکا تا چه حد به تعهد خود عمل مي کند و از روش هاي مختلف اين اطمينان را حاصل مي کنيم که تعهدي که وزير خارجه در نامه ارائه کرده است به اجرا بگذارد.

سيد عباس عراقچي معاون وزير امور خارجه کشورمان هم در پيام اينستاگرامي خود در واکنش به مصوبه کنگره آمريکا در اعمال محدوديت مسافرت بر کساني که به ايران سفر مي‌کنند و نامه جان کري به ظريف در مورد اين مصوبه نوشت: «نامه آقاي کري تعهد محکمي از سوي دولت آمريکا است مبني بر اينکه از همه ابزارهاي خود، حتي توقف اجراي قانون، استفاده خواهد کرد تا اجازه ندهد قانون جديد کنگره درخصوص ويزاي ورود به آمريکا، اجراي موفقيت آميز برجام و بهره‌مندي ايران از منافع اقتصادي آن را خدشه‌دار کند».

اما اين تعهد محکم جان کري به ايران، با اقدامات بعدي آمريکا متزلزل شد. رأي ديوان عالي آمريکا به برداشت از اموال بلوکه شده ايران در آمريکا براي پرداخت غرامت به گروگان هاي اين کشور در جريان تسخير لانه جاسوسي و رأي به پرداخت غرامت به خاطر انفجار بمب در مقر نيروهاي آمريکايي در بيروت و انفجار ساختمان خبري در عربستان، بار ديگر نشان داد که آمريکايي ها براي پول هاي بلوکه شده ايران در اين کشور کيسه دوخته اند، ضمن اين که تعهدات پيشين خود را هم زير پا مي گذارد.

شرح برداشت آمريکا از داريي هاي بلوکه شده ايران در ايالات متحده در گزارش تحليلي که با عنوان «راهزني آمريکايي ها در راه مذاکره با تهران؛يانکي ها 2 ميليارد دلار پول ايران را بالا کشيدند!»روز گذشته شنبه منتشر شد نوشته شده است.

بر اساس بيانيه الجزاير آمريکا پس از آزادي گروگان ها حق شکايت و پيگيري دريافت خسارت و غرامت را ندارد و اين تعهد را در بيانيه الجزاير که در سال 1359 امضا شده، در آنجا داده است. اما نه تنها در اين سال هاي گذشته بندهاي بيانيه را اجرا نکرده بلکه به دشمني ها و توطئه هاي خود عليه ايران افزوده است.

پس از مصوبه کنگره و تأييد اوباما بر ممنوعيت صدور ويزا براي ايراني ها، طرح هاي ضد ايراني ديگري در دستور کار نمايندگان کنگره قرار گرفت از جمله طرح ديگري عليه سپاه پاسداران و تلاش براي تحريم افرادي که با سپاه همکاري مي کنند.

دقيق تر بخواهيم بگوييم نمايندگان کنگره آمريکا در حال بررسي ۲ طرح ديگر هستند که هدف، افزايش فشار اقتصادي بر سپاه پاسداران به بهانه «حمايت از تروريسم» و «نقض حقوق بشر» است.

اين طرح اتباع ايالات متحده را از هرگونه معامله اقتصادي، همکاري و تراکنش مالي با سپاه پاسداران و شرکت‌هاي تحت مالکيت يا وابسته به سپاه ممنوع کرده است.

طرح موسوم به «قانون اجرا و بازنگري تحريم‌هاي سپاه پاسداران انقلاب ايران» هم به کنگره رفته و مراحل اوليه خود را طي مي کند.

در اين طرح سخت‌گيرانه، مسئول دفتر حسابرسي کنگره آمريکا ملزم شده است نهايتا ظرف 180 روز پس از نهايي شدن اين قانون، گزارشي را به رئيس‌جمهور و کميته‌هاي مربوطه در کنگره ارائه دهد.

در اين گزارش وي بايد دو گروه را مشخص کند، يک گروه «اتباع خارجي» که در ليست تحريم‌هاي آمريکا نيستند و گزارش شده است که «طي سه سال گذشته به سپاه پاسداران کمک مادي کرده‌اند يا مبادله مالي‌اي با آن داشته‌اند» و گروه دوم «اتباع خارجي» که در ليست تحريم‌هاي آمريکا نيستند و «گزارش شده است که طي سه سال گذشته تحت امر يا کنترل سپاه پاسداران انقلاب ايران بوده يا گزارش شده است که يک پوشش، عامل يا وابسته سپاه پاسداران انقلاب ايران بوده، از جمله افراد خارجي که افسران، مقامات يا کساني که به آن‌ها دستور مي‌دهند، جزو افسران، مقامات يا اشخاصي هستند که به نمايندگي از سپاه پاسداران يا پوشش‌ها، عوامل و وابستگان آن، عمل مي‌کنند.»

تضعيف سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران هميشه يکي از برنامه و اهداف آمريکا بوده است چرا که وجود چنين نيروي آرماني و عقيدتي در ايران را مانعي سخت بر سر راه خود در منطقه و حتي در داخل مي داند. به همين خاطر است که تلاش دارد هر طور شده سپاه را تضعيف و تخريب کند، اگر در برخي مواقع هم در داخل هجمه هايي عليه سپاه پاسداران مي شود، بي ارتباط با اهداف آمريکا عليه سپاه نيست.

اکنون ايران به عنوان يک طرف مهم توافق هسته اي چه بايد بکند؟ آنچه که از برجام توقع مي رفت و مي رود، به نظر مي رسد محقق نشده و درصد تحقق آن هم ناچيز است. زماني که حتي کارشناسان اقتصادي و سياسي کشور اعتقاد داشتند دشمني هاي آمريکا با برجام پايان نمي يابد و اقتصاد کشور هم تکاني نمي خورد، رفته رفته به اين نتيجه مي رسند آنهايي که اعتقاد داشتند چنين گشايش هايي خواهد شد. غافل از اين که راهکار رونق اقتصادي در ايران چيز ديگري است و آن در بند بند اقتصاد مقاومتي تشريح شده است.

ضمن اين که اين مصوبات که اکنون هم به امضاي اوباما رئيس جمهوري آمريکا مي رسد، قطعاً در دوران رئيس جمهوري بعدي افزايش هم خواهد داشت و بايد پس از پايان رياست جمهوري اوباما در انتظار مصوبات خصمانه تري از سوي آمريکا عليه ايران باشيم که همگي ناقض برجام است.

حالا يا خود دولت آمريکا يا کنگره آمريکا با همراهي مخالفين برجام دست به يکي کرده اند تا برجام را ناکام بگذارند، يا اين که لابي صهيونيستي که خود را مخالف توافق هسته اي معرفي مي کند عليه برجام اقدام کرده است، تفاوتي نمي کند مهم اين است که برجام نقض شده و باز هم مي شود همانگونه که از سوي مقامات ارشد کشورمان هم پيش بيني مي شد. رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند که نمي توان به آمريکا اعتماد و اطمينان کرد.

اين بي اعتمادي خيلي وقت پيش ثابت شده بود اما اکنون ديگر نمي توان آن را کتمان کرد.نمي توان سر را مانند کبک زير برف برد و نپذيرفت که رئيس جمهوري بعدي آمريکا به آساني مي تواند هر آنچه که اوباما مصوب کرده، از جمله توافق هسته اي با ايران را تعليق يا حتي لغو کند.

در هر صورت با اقداماتي که آمريکايي ها عليه ايران و برجام انجام مي دهند که حتي با ناخشنودي اروپا همراه بوده است؛ آژير قرمز ناکامي در برجام به صدا درآمده، و به نظر هم مي رسد اين آمريکا خواهد بود که از چنين دستاوردي محروم مي شود.

منبع: ميزان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html